VELKÝ JARNÍ VÝPRODEJ -  produkty za skvělé ceny

 Více informací naleznete zde >>  Akce trvá ještě:  

Kategorie
 
 
 
 
 

První boty pro dítě - na co si musíte dát pozor

Stejná zásada platí nohy Vašeho dítěte jako i na zuby - starat se o ně správně od začátku a předejdete pozdějším problémům v životě.


"Odhaduje se, že člověk projde 115.000 mil (přibližně 185 tis kilometrů) v životě - t o je 8 -10 tisíc kroků za den. " A 90 procent dětí má problémy s nohama, ale m i máte jen mít jeden pár nohou, takže se o ně starejte od prvního dne, "říká Dr. Charlotte Hawkins, specialista na dětské nohy, jejich vývoj a poruchy se sídlem v Londýně.


 

Jak se rozvíjejí nohy vašeho dítěte

Při narození má vaše dítě pouze 22 z plných 26 kostí v nohách a zbývající se pomalu vyvíjejí během celého dětství, přičemž celý proces končí přibližně v 16 až 18 letech života. Prvních několik let je velmi důležitých, protože kosti na nohou Vašeho dítěte jsou tvořeny z měkké, poddajné chrupavky. "Noha dítěte obsahuje více masa a chrupavky, jako skutečné kosti, proto je křehčí a poddajná," říká Dr. Hawkins.

 

Péče o nohy dítěte

Je důležité, abyste se ujistili, že oblečení, ponožky, měkké botičky a oblečení na spánek, které dáváte děťátku, jsou volné a netlačí nohy a prsty, ale dávají jim snadno prostor pro volný pohyb. Těsné noční oblečení může způsobit řadu poškození dětské nožičky, proto dr Hawkins doporučuje používat ponožky a ne dupačky nebo polodupačky na noc.

Je také důležité kontrolovat nohy Vašeho miminka či batolete pravidelně, zda na nich nejsou neviditelné poškození, jako např. puchýře. A ujistěte se, že nohy vašeho dítěte jsou čisté a suché za všech okolností. "Dětská noha se potí dvakrát více než noha dospělého, proto používejte pouze ponožky a boty vyrobené z prodyšného, ​​savého materiálu," říká Dr. Hawkins.

Ve skutečnosti, je to dobrý nápad, aby nějaký čas každý den bylo vaše děťátko bosé, takže může procvičovat své nohy a prsty. Udělejte hru z toho, lechtá svého dítěte na nohách, abyste ho povzbudili ohnout a roztáhnout svaly na nohou.

 

Chůze a první boty

Dítě, které právě začalo chodit projde až 176 kroků za minutu! Odborníci říkají, že čím déle dítě chodí bez bot, tím lépe, protože to umožní jeho nohám se přirozeně vyvíjet. Jistě, když se vaše batole začne učit chodit doma, nechte ho chodit bosá, pokud je podlaha čistá a bezpečná, protože to umožňuje rozvíjet nohy a posilovat bez omezení.

Jakmile vaše dítě udělá pár kroků s jistotou a může začít chodit venku, po nerovném povrchu, chraňte nohy prvními boty z pružných, lehkých a přírodních materiálů, jako je měkká kůže, s pružnou podrážkou a protiskluzovou úpravou.

Boty pro děti se mají kontrolovat každých šest až osm týdnů, protože dětské nohy průměrně narostou o dvě plné velikosti ročně, až do věku čtyř či pěti let. Nechte prostor minimálně 1,8 cm mezi koncem nejdelšího prstu vašeho dítěte a koncem jeho boty.
Dětské nohy rostou rychleji na jaře av létě a někdy v zimě téměř vůbec.

V našem e-shopu můžete zakoupit boty, které splňují doporučení odborníků, značky Starchild nebo Liliputi.

Starchild Botičky jsou určeny pro dětičky ať už na plazení, štvornožkovanie, odrážení nebo chůzi. Jsou vyrobeny s velmi měkké kvalitní kůže. Měkký kožený svršek není omezující a umožňuje nožičkám vašeho děťátka se i nadále rozvíjet přirozeně. Na výběr máte z různých velikostí:

 

Velikosti Baby:

Small (0-6 měsíců) - vnitřní délka 11 cm (velikost 17-18)
Medium (6-12 měsíců) - vnitřní délka 12,4 cm (velikost 19-20)
Large (12-18 měsíců) - vnitřní délka 14, 2 cm (velikost 20-22)
X Large (18-24 měsíců) - vnitřní délka 15,5 cm (velikost 22-23)

 

Kids velikosti:

Child X Small (2-3 roky) - vnitřní délka 16,5 cm (velikost 24-25)
Child Small (3-4 roky) - vnitřní délka 17,50 cm (velikost 25-26)
Child Medium (4-5 let ) - vnitřní délka 18,5 cm (velikost 27-28)

V botách, sandálech, kozačkách od Liliputi se také dítě naučí chodit tak, že používá své prsty na noze a svaly chodidla, což v botách s pevnou podrážkou nedokáže. Jsou vhodné jako vycházková i jako domácí obuv, nebo jako přezůvky do školky či do jeslí. Ideální jako první boty pro zvládnutí prvních krůčků.

 

Customer reviews0

Napsat recenzi
Do formulára vložte své osobní údaje a napište svou recenzi aby ste pomohli ostatním zákazníkum.

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit