Tipy na vánoční dárky, ve kterých se najde každý

BLACK FRIDAY -  produkty za skvělé ceny

 Více informací naleznete zde >>  Akce trvá ještě:  

Kategorie
 
 
 
 
 

Tipy na vánoční dárky, ve kterých se najde každý

 

 

Ať už jste si to v tom každodenním shonu všimli nebo ne, Vánoce se nezadržitelně blíží a předvánoční šílenství pomalu, ale jistě začíná. Ne všichni patří k těm prozíravým šťastlivcům, kteří nakupují vánoční dárky průběžně během celého roku, a většina z nás stále ani jen netuší, co mámě, babičce, bratrovi, dětem, kolegyni či té věčně milé a ochotné sousedce vůbec zabalit pod stromeček. Jelikož stále máme trochu času na to, abychom plánovali před tím, než se pustíme do nakupování, připravili jsme si tento článek pro všechny, kteří hledají inspiraci na dárky.


Adventní kalendáře bez kousku čokolády

Všichni rodiče vědí, že vánoční období pro děti začíná nocí, kdy Mikuláš přináší dobrým dětem sladkosti a špatným uhlí. Pokud však chceme, aby na naše mrňouse v čižmičce čekalo něco výjimečného, nejlépe s co nejnižším obsahem cukru a cosi, co jim zpříjemní ty nekonečné dny do vytoužených Vánoc, kupte jim adventní kalendář, který neobsahuje ani špetku cukru!

 

Adventní kalendáře od značky Lego si i pro rok 2019 připravili populární Lego City, Friends a Star Wars, přičemž tentokrát přicházejí is novinkou Harry Potter. Kromě Lego adventních kalendářů jsou v nabídce i Mattel Cars 3, Hot Wheels a Mattel Barbie.

 

 

Lego, které není jen pro děti

Lego od svých začátků prošlo dlouhou cestu. Dnes můžeme listovat vícestránkových katalogy plnými Lego produktů, o kterých se nám v našem dětství ani nesnilo. Značka Lego však již není jen pro děti, své si v ní najde už opravdu každý.

 

 

Lego Duplo je určené pro ty nejmenší od jeden a půl až do pěti let. Barevné skládačky jsou rozděleny na různé typy, které mají v první řadě mrňouse zabavit, ale rovněž si díky légu vybudují lepší motoriku; poznají svět a způsob, jakým funguje; učí je komunikovat s okolím a svými vrstevníky; lépe vyjadřují vlastní pocity.

 

 

Jednou z největších tématik, kterými je Lego inspirované, je Lego City, jejichž sety se týkají městského života. Děti si mohou s těmito kolekcemi vytvořit policejní a hasičskou stanici, letiště, přístav nebo vlakovou stanici, nebo cokoliv, s čím se mohou běžně setkat ve městě

 

 

Další z populárních témat je Lego Technic, jehož funkce jsou o něco náročnější na stavění a jejich design má „dospělácký“ nádech. Vaše prcky i větší děti si díky setem Lego Technic mohou postavit auta, motorky, náklaďáky, letadla, robotické ruky či dokonce dinosaury a jiné tvory.

 

 

Při tématu Lego Architecture se zabaví nejen děti, ale i teenageři a dospělí. Všechny sety v této kolekci se skládají z dílků a návodů k vytvoření slavných modelů budov a památek z celého světa. Pokud chcete mít doma zmenšené verze monumentů, stavebnice Lego Architecture určitě stojí za to.

 

 

Hračky pro kluky, které nejsou pouze pro kluky

Hračkářské autíčka jsou začátkem nekonečné lásky, která s našimi nejmenšími nejednou vydrží až do dospělosti. Je pravda, že auta na dálkové ovládání jsou pravděpodobně zábavnější než ty, které musí vaše děti tisknout po koberci sami, ale zároveň jej ochuzují o příležitost rozvíjet si svou fantazii. Autíčka na dálkové ovládání určitě tak snadno nevzlétnou jako ty klasické. A zaručeně nevydávají všechny ty autentické zvuky nastartovaného motoru, jak to dokážou udělat jedině naše děti svým hlasem.

 

No když už jsme zmínili létající auta - co takhle letadla? Nebo létající vlaky? Létající policejní auto? Hasičské auto? A pokud jim chceme hru s autíčky ozvláštnit nějakou výzvou, nebojme se jim koupit autodráhy, které jsou v této době vynalézavější a zajímavější než kdykoliv předtím.

 

 

Hračky pro dívky, které nejsou pouze pro dívky

 

Hra na mámu a tátu je asi tou nejzákladnější dětskou hrou, se kterou ti nejmenší začínají, a patří mezi ty nejdůležitější - zejména v dnešní době, kdy psychologové věří, že empatie je ohroženou vlastností nového tisíciletí.

 

Hraní s panenkami však neučí pouze to, aby byly děti empatické. Starání se o druhého „mini člověka“ pomůže dětem stát se zodpovědnými a samostatnými, protože si uvědomí, co všechno taková péče obnáší. A pokud si naši prcci k hraní s panenkami přizvou i své kamarády, o to lépe! Jsou tak nuceni komunikovat o chodu domácnosti s přáteli, kteří možná přicházejí z jiného domácího prostředí jako oni. Vyprávějí se, společně „řeší“ záležitosti jejich péče o panenku a snaží se dívat na svět pohledem svých vrstevníků.

 

 

 

Kreativní hračky pro budoucích velkých umělců

 

Pokud se snažíme na Vánoce vybrat hračky, které roznítit v dětech fantazii, dbejme na to, aby měla hračka více než jen jednu možnost, jak se s ní děti mohou hrát. Panenky a plyšové hračky jsou samozřejmě velmi dobrým způsobem, jak budovat představivost, ale hračkářství nabízejí například i mini kuchyňky, restaurace a obchody, které se stanou věčnou zábavou těch nejmenších, ovládanou jen a jen hranicemi jejich fantazie.

 

 

Děti se velmi rády hrají na někoho jiného. Nezáleží na tom, zda chtějí být princezny a princové, piráti a pirátky, různé prazvláštní povolání či prostě předstírají, že jsou někým z jejich každodenních hrdinů (například rodiče). Snaží se vymýšlet scény a co nejdůvěryhodněji je zahrát, v čem jim mohou pomoci i kostýmy a rekvizity.

 

 

Připravme se na dovádění malých umělců tím, že uvolníme místo na lednici na jejich velkolepé výtvory. Podporujme je a dovolme jim zjistit, co je baví nejvíc - ať už je to modelování, kreslení, šití nebo vyrábění věcí, které využijeme i doma. Hra na hudebních nástrojích nepotěší naše sousedy, ale my přece v první řadě musíme myslet na rozvíjení talentu svých dětí!

 

 

Videohry, které zabaví i naučí

 

 

 

Hraní videoher přímo ovlivňuje paměť, prostorovou orientaci, organizaci informací a jemnou motoriku. Stejně jako cvičení, hraní videoher alespoň 30 minut denně může zlepšit život náš nebo našich dětí. Možná jsme skeptičtí vůči tvrzení, že videohry mohou mít příznivý vliv i na tělo, ale odhoďme všechny předsudky!

Takzvané ‚exergames ‘, nabízejí velmi jednoduchý způsob, jak se „dostat do tělocvičny“, aniž by jsme do ní museli skutečně jít. Dostanou do pohybu celou rodinu, zlepšují nám flexibilitu kloubů, koordinaci i rovnováhu.

 

 

Jelikož videohry jsou univerzální, nikdy není příliš pozdě nebo příliš brzy na to, aby je naše děti začali hrát. Nicméně je dobré brát na vědomí to, abychom jim hry představili právě my, protože alespoň tak budeme moci dohlídnout na to, zda si vybírají hry pro jejich věkovou kategorii.

 

Mnohé videohry se kromě rozvíjení dětského prostorového myšlení snaží povzbudit v nich touhu učit se - jako například historické hry, které jsou založeny na reálných událostech z dějin. Vzbuzují v nich zájem, který možná  škola nikdy nevyvolá.

 

Odrážedla, tříkolky či kola by pod vánočním stromkem neměly chybět

Dizajn či funkce? Barva nebo bezpečnost? Tyto a ještě i mnohé jiné faktory je třeba zvážit předtím, než se rozhodneme koupit svým dětem hračku na kolech. Jaká je však ta správná odpověď? No přece všechny! Těmito otázkami si však musíme projít se svými ratolestmi, ale zkusme jim nechat pouze tu zábavnou část. Jistěže je nejvíce zajímá to, jak vypadají při tom, když se po ulici přemávají na svém novém kole či odrážedle - protože právě oni budou ti, kteří na těch tříkolkách budou jezdit.

 

Nechme svým dětem volnou ruku při výběru dizajnu a barvy (věříme, že ten nakažlivý a nadšený úsměv skutečně stojí za to), a pokud to chystáme pod vánoční stromeček jako překvapení, nezapomeňme jim dobře naslouchat. Pak už jen zbývá vybrat funkční a bezpečné tříkolky, odrážedla či kola.

 

 

Kosmetikou z Mrtvého moře na Vánoce můžete potěšit nejen své blízké, ale i sebe

 

Kosmetika Kawar nabízí širokou škálu produktů, které se zaměřují nejen na celkovou péči o tělo, ale soustředí se i na vlasy a pleť. Populární koupelová sůl z Mrtvého moře se od ostatních solí liší tím, že má v sobě až 32% koncentraci minerálních látek. Příznivě působí na pohyblivost bolestivých míst, zbavuje pleť škodlivých látek a úspěšně bojuje proti kožním problémům, jako je například psoriáza či akné. Výrobky z Mrtvého moře v sobě skrývají velmi mnoho přírodních minerálů, které v jiné kosmetice jen tak nenajdeme.

 

 

 

Díky tomu, že mýdla od značky Kawar čistí pleť do hloubky, pokožka zůstává čistá a zářivá. Co určitě mnohých potěší je rovněž fakt, že kosmetika neobsahuje chemické látky a živočišné tuky.

 

 

 

 

Dobrou knihou na Vánoce nikdy nic nezkazíte

 

Ze začátku jsou to jen krásné a barevné obrázky na papíře, které upoutají pozornost nejmenších. No právě takové knížky spolu s ostatními hračkami stavějí základy dětem, které jednoho dne dorostou do našeho věku. Časem k obrázkům přidáme i krátké a jednoduché pohádky, ze kterých se později stanou několik stovek stranové romány, od kterých se nebudeme vědět odtrhnout.

 

V moderní době, kterou naplno ovládli technologie, postupně zapomínáme na to, jaké je čtení důležité. A když se k tomu přidají každodenní povinnosti, kniha je pravděpodobně ta poslední věc, na kterou pomyslíme.

 

 

Pravda je však taková, že bychom na čtení knih opravdu měli myslet. Proč? V první řadě je to prospěšné pro naše zdraví. Jistěže, obracením stránek nezhubnete nadbytečné kilogramy, ale existují jiné benefity čtení knih, které jsou podloženy vědeckými fakty.

 

Čtení knih zlepšuje naši paměť. Mozek díky němu využíváme komplexnějším způsobem jako když se díváme na televizi nebo sledujeme filmy. Proto patří čtení mezi prevence před Alzheimerovou chorobou. Dalším benefitem je, že při čtení využíváme svou fantazii a představujeme si situace z příběhu, který právě držíme v ruce. Tato cvičení rovněž zlepšují mozkové funkce, namáhají ho a naše schopnost vcítit se do druhých roste.

 

Nikoho nepřekvapí, že mezi civilizační choroby moderní doby se řadí také stres. Možná se ptáme „jak se proti stresu chránit?“, no téma tohoto odstavce nám jistě napoví. Ano, přesně tak, čtením knih. Vědci během výzkumu zjistili, že čtení pomáhá vystresovaným lidem více než poslech hudby nebo dlouhé procházky, protože při čtení přestaneme myslet na sebe. Oprostíme se a žijeme v hlavě hlavního hrdiny. Hotovo. Z čeho jsme vlastně měli nervy?

 

 

Vánoční dárky, které zkrášlí váš domov

 

Pokud chceme sebe nebo své blízké na Vánoce obdarovat něčím praktickým, ale zároveň stylovým, nechme se inspirovat a dejme úložným boxem a organizérům šanci. Kromě toho, že pomohou perfektně zorganizovat domácnost, stanou se moderním a originálním doplňkem každého domova.

 

 

 

Vánoční období je nejen časem obdarovávání, ale i pečení a vaření. Doplňky do kuchyně určitě potěšíme své blízké, kteří rádi vaří a pečou, a i díky nám budou letošní Vánoce voňavé a chutné.

 

Customer reviews1

avatar
Petra

Děkuji za Vaše tipy! Určitě pořídím synovi a synovcům ten adventní kalendář "bez cukru". :-D Lego milují, takže je to super tip i na Vánoce na další dárky. Na letošní Vánoce jsme původně s manželem plánovali i nějaké videohry, x-box... Ale v karanténě si toho užili až až. Tak jsme hledali nějakou srovnatelnou alternativu, ale aby při tom neseděly doma a hodně se nám líbí letecké simulátory.

...

Napsat recenzi
Do formulára vložte své osobní údaje a napište svou recenzi aby ste pomohli ostatním zákazníkum.

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit