Světový fenomén jménem Harry Potter - příběh pokračuje

VELKÝ JARNÍ VÝPRODEJ -  produkty za skvělé ceny

 Více informací naleznete zde >>  Akce trvá ještě:  

Kategorie
 
 
 
 
 

Světový fenomén jménem Harry Potter - příběh pokračuje

 

 

Na světě pravděpodobně není nikdo, kdo by neznal fenomén Harry Potter. Nezáleží na tom, zda se vaše tvář rozzáří pokaždé, když slyšíte někoho v okolí zmínit toto slavné jméno, nebo jen přivřete oči při prohledávání vlastní paměti, protože, ano, opravdu vám to něco říká '- prostě víte, že něco takového existuje.

 



 

To, že poslední kniha sedmidílné ságy vyšla téměř před jedenácti lety vůbec neznamená, že šílenství Harry Potter skončil. Ani to, že už je to opravdu skoro sedm let, kdy jsme měli možnost naposledy vidět slavné trio z nesmrtelného příběhu na filmovém plátně. Nezapomenutelná kniha, která donutila děti číst, si kolem sebe stále drží šum, který je spojen s obrovským spektrem míst, atrakcí, produktů, literatury, hudby a mnohého dalšího.

 

 

A co takhle si říct, jak to vlastně celé začalo?

JK Rowlingová měla sotva šestiměsíční dceru, když se rozhodla opustit manžela a odešla z Portugalska do skotského Edinburghu, aby byla blíže své sestře. V té době měla v kufru první tři kapitoly příběhu, z něhož se později stal Harry Potter .

 

První kniha Harry Potter a Kámen mudrců spatřila světlo světa v roce 1995 a byla odmítnuta dvanácti vydavatelstvími, dokud se jí Bloomsbury nerozhodli dát šanci. Oficiální vydání první části přišlo v roce 1997, za což Rowlingová děkuje zejména osmileté Alice Newton. Ta dostala od otce pracujícího ve vydavatelství možnost přečíst si první kapitolu a okamžitě si žádala další.

 

 

O rok na to byla první část vydána v Americe a  Rowlingové se dostalo množství literárních ocenění, které jí dávali prostředky na to, aby mohla psát dál. A samozřejmě, že pouze při knihách to nezůstalo.

Každý velký i menší fanoušek má možnost navštívit různé parky a výstavy, které zaručeně v člověku zanechají obrovský dojem. Máme zde specifické druhy jídel a nápojů, oblečení, doplňky, věrné repliky artefaktů ze samotných filmů; hábity, hůlky, přívěsky, deníky a miliony dalšího. A pak je tu to velké spektrum literatury - ať už doplňkové nebo nových vydání sedmi knih, přičemž jejich obálky jsou speciální nejen překladem, ale i každým novějším vydáním.

 

No co by určitě nemělo chybět v knihovně žádného fanouška je ilustrovaná verze příběhu o slavném čaroději. Umělec Jim Kay neúnavně pracuje na nádherných vyobrazeních míst a postav, které přizpůsobuje své vlastní fantazii, a každoročně na podzim vydává další část. Zatím vyšly první tři.

 

Rovněž další takovou specialitou jsou vydání první knihy Kamene mudrců laděné do barev jednotlivých fakult, které obsahují speciální doplňující informace. Tyto nové podoby jsou na počest kulatého 20. výročí, odkdy byla první kniha Harryho Pottera vydána a vydavatelství Bloomsbury potvrdilo, že se chystá na police knihkupectví doplnit zbývajících šest knih. Takže v průběhu let si bude moci každý fanoušek vytvořit svůj vlastní set oslavující fakultní hrdost.

 

Příběh pokračuje

No abychom nezapomněli, v roce 2016 zažil svět Harryho Pottera další obrovský šílenství, když vyšla kniha Harry Potter a Prokleté dítě - scénář ke divadelní hře , která je již celé měsíce na londýnských deskách vyprodána. Tento příběh sice rozdělil fanoušky na dva tábory, ale jedno však zůstalo jasné: celý svět se konečně dočkal pokračování ságy o slavném čaroději.

 

Co bylo před začátkem příběhu Harryho Pottera?

A když už jsme u těch příbězích, letos v listopadu přichází do kin pokračování filmu Fantastická zvířata a kde je najít , který vypráví příběh o mladém Newt Scamander ao tom, jak sesbíral všechny informace o magických tvorech popsaných v jeho knize Fantastická zvířata a kde je najít ( ta rovněž existuje i v reálném světě. a teď i s novou a krásnější obálkou). Scénář k filmům se rozhodla psát samotná JK Rowlingová a její debutové počin může každý fanoušek najít iv knižní formě.

 

 

Customer reviews0

Napsat recenzi
Do formulára vložte své osobní údaje a napište svou recenzi aby ste pomohli ostatním zákazníkum.

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit