Slevové šílenství Black Friday

VELKÝ JARNÍ VÝPRODEJ -  produkty za skvělé ceny

 Více informací naleznete zde >>  Akce trvá ještě:  

Kategorie
 
 
 
 
 

Slevové šílenství Black Friday


 

Pojem Černý pátek se stal v našich končinách v poslední době poměrně populární a i když v jeho názvu stojí, že jde konkrétně o pátek, tento den se u obchodníků až tak striktně nedodržuje a z pátků se stávají někdy celé víkendy plné slev a výhodných cen.

 

 

Víte však, kde Black Friday původně vznikl? A proč se vlastně nazývá "černý pátek"?

 

 

Stejně jako mnohé jiné svátky a slavnostní dny, tak i Černý pátek k nám přes velkou louži přišel z Ameriky. Black Friday je neformální pojmenování pro pátek, který následuje po Dni Díkůvzdání, protože tento svátek se v USA slaví vždy na čtvrtý čtvrtek v měsíci listopad.

 

 

Pro obchodníky a zákazníky tento den startuje sezónu vánočních nákupů, která je tím nejvytíženějším obdobím v roce. Black Friday není sice v Americe považován za oficiální svátek, ale Kalifornie a některé okolní státy udělily tomuto "dni po Dni Díkůvzdání" statut prázdnin alespoň pro úředníky. Z toho důvodu jsou mnohé státní instituce a školy během Černý pátek zavřená. Pro obchodníky je takové počínání výhoda, protože z klasického víkendu se stane čtyřdenní a zvýší to nárůst jejich tržeb.

 

 

Obchody mívají v Americe během Black Friday upravené otevírací hodiny, takže otevírají dříve než obvykle. Po roce 2011 se více obchodníci rozhodli potlačit jejich otevírací hodiny do ještě větších extrémů a otevírají brány obchodů už o půlnoci, někteří dokonce večer během Dne Díkůvzdání.

 

 

Jaký má význam pojmenování Černý pátek?

 

Zatímco pro obchodníky a zákazníky je název Black Friday cosi pozitivně, jeho původ zas až takový příjemný není. Poprvé byl termín "černý pátek" použitý v roce 1966 ve Philadelphii a to rovnou policejním sborem. Jak Black Friday označili den po Dni Díkůvzdání z toho důvodu, že se v pátek vybralo nakupovat až tak velké množství lidí, že doprava zcela zkolabovala a ucpané cesty měly za následek nehody a dokonce i násilí.

 

 

U nás tento den není možno takový populární jako v Americe, ale už i naši obchodníci začínají využívat marketing dne Black Friday . Nezvykne plnit pouze poslední listopadový pátek, ale mnohdy se s těmito speciálními slevami setkáme iv jiném čase během roku. A narazíme mnohdy i na to, že obchodníci nabízejí tyto obrovské slevy svým zákazníkům i během celého týdne, ne pouze jeden den či víkend.

 

 

 

Customer reviews0

Napsat recenzi
Do formulára vložte své osobní údaje a napište svou recenzi aby ste pomohli ostatním zákazníkum.

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit