VELKÝ JARNÍ VÝPRODEJ -  produkty za skvělé ceny

 Více informací naleznete zde >>  Akce trvá ještě:  

Kategorie
 
 
 
 
 

Pro přípravu potřeb do školy není nikdy příliš brzy

 

Letní prázdniny se sice jen začali a na vaše ratolesti čekají necelé dva měsíce dobrodružství, zábavy a odpočinku, ale pamatujete se, co jste si říkali minulý rok? Jak jste se v přeplněných obchodních domech před prázdnými regály zapřísahali, že si nakupování školních potřeb nenecháte na poslední chvíli?

A kdy je nejlepší pustit se do toho? No přece čím dříve, tím lépe! Kromě toho, že se vyhnete každoročnímu stresu všech maminek a tatínků, ukážete svým dětem, jak zodpovědně přistupovat k povinnostem. Pak si jen můžete držet palce a doufat, že si z vašeho příkladu i něco vezmou a vyrostou z nich lidé, kterým bude pojem prokrastinace zcela cizí.

 

Návrat do školy je vždy velká změna, ať už pro rodiče nebo pro děti, které jsou plné vzrušení a nadšené nervozity z prvního dne. A vám zatím stále dokola v hlavě víří nejisté otázky "mám všechno?" A "jsem dostatečně připravený?", Však? Abyste předešli takovým myšlenkám, stačí vám trochu organizace a předvídavosti.

 

 

Je pravda, že definitivní seznam věcí, které vaše děti budou potřebovat na nový školní rok , se vám dostane do rukou až v první týden školy. Lze na něm najdete pár změn oproti minulým rokem, ale většina školních pomůcek zůstává stejná. A proč tedy nezačít s přípravou co nejdříve, abyste pak nemuseli protlačovat v obchodech s ostatními rodiči?

 

 

Základem je školní taška

 

Když vaše dítě začne chodit do školy, školní taška nebo školní batoh se stává klíčovou součástí jeho každodenní rutiny. Kromě toho, že s ní začíná ráno, tak si ji s sebou nosí během celého dne až do odpoledne, kdy přijde domů. Stále má u sebe všechny potřebné věci - učebnice, školní pomůcky , vodu a jídlo. A protože děti si rádi spojují své školní tašky s identitou, kterou znají jejich spolužáci a učitelé, vybírají si batohy, které jsou cool a podtrhují jejich zájmy a osobnost.

Samozřejmě, že je důležité, abyste jim vybrali školní tašku nebo školní batoh snů, ale nezapomínejte na to, že je lepší přiklonit se ke kvalitnějším (a občas i dražším). Proč? Batoh nízké kvality a ještě k tomu přeplněný těžkými knihami téměř jistě časem způsobí poškození páteře vašeho dítěte.

Abyste se vyhnuli zbytečných zdravotním problémům, je důležité mít na paměti tyto dvě základní věci: dbejte na to, aby vaše dítě nosilo školní tašku na obou ramenech, ať se její váha rozloží rovnoměrně; a prízvukujte jim, aby si na následující školní den sbalili jen to, co potřebují na hodiny podle rozvrhu. Nošení nepotřebných věcí pouze zvyšuje váhu batohu a příliš těžká školní taška dětské páteři ublíží.

 

 

Nakupujte školní potřeby s dětmi

 

Ano, nakupování s dětmi dokáže být velmi vyčerpávající, zejména když se v obchodě odrazu záhadně na každém kroku nachází něco, co ta vaše milovaná otrava strašně moc chce a vůbec nepotřebuje. Jenže nezapomínejte na to, že školní pomůcky nebudete využívat vy, ale oni. Udělejte pro ně z nakupování věcí do školy "speciální den", dovolte jim vybrat si tužky , penály , gumy, štětce a barvy , desky a sešity (vše ve finanční normě, samozřejmě). Kromě toho, že jim to pomůže více se těšit návratu do školy, budou mít díky tomu ohromný pocit, že školní věci si vybrali sami a že patří pouze jim.

O to větší bude jejich nadšení z toho, když je budou moci využít ve škole a na učení.

Školní batohy Penály Malování a kreslení

 

 

Customer reviews0

Napsat recenzi
Do formulára vložte své osobní údaje a napište svou recenzi aby ste pomohli ostatním zákazníkum.

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit