VELKÝ JARNÍ VÝPRODEJ -  produkty za skvělé ceny

 Více informací naleznete zde >>  Akce trvá ještě:  

Kategorie
 
 
 
 
 

Poznejte Barcelonu s dětmi - ilustrovaný průvodce od Casualplay

 

Casualplay miluje jít s vámi ven, a to je důvod, proč jsme připravili tohoto průvodce jako objevit Barcelonu s našimi maličkými!

 

Není to průvodce jako každý jiný, to je Albert Arraya, ilustrovaný průvodce! Albert je mladý designér z Barcelony s velkými zkušenostmi. Je autorem: nástěnných maleb, ilustrovaných alb a dokonce i časopisů! 

Věříme, že si to vychutnáte stejně jako my.

 

 

1. Sagrada Familia

Sagrada Familia - v Barceloně je to určitě nejvíce ikonická budova. Její architektem byl katalánský modernista Antonio Gaudí, který ji označil jako "Chrám Svaté rodiny".
Je to jeho velká nedokončená práce. Budova byla zahájena v roce 1883. Tato práce by měla být dokončena v roce 2026. V současnosti je financována ze soukromých darů.

 

Calle Mallorca, 401
Nejbližší zastávka metra: L2 a L5 Sagrada Familia
Zkontrolujte si otevírací hodiny a ceny

 

Věděli jste ...?
Vysoké a robustní sloupy uvnitř chrámu jsou inspirovány stromy - velkým lesem. Gaudí byl také inspirován při budování jeho práce přírodou.

 

S dětmi!
Typický chrám Modernista a symbolem Barcelony. Navrhujeme, abyste vzali děti na vrchol věže chrámu Sagrada Familia aby cítili, že jsou součástí chrámu. Můžete s nimi strávit nějaký ten čas v Plaza Gaudího, přímo naproti domu. Je tam spousta zeleně, fontány, dětské hřiště a rybník.

 

tipy

Je tu spousta schodů, proto Vám doporučujeme použít výtah.

 

 

 

2. Paseo de Gracia a La Pedrera

 

Dnes, Paseo de Gracia je známé jako prodejna s vyhledávanými značkami. Na chodnících máte možnost vidět červené dlaždice ve tvaru květu, což je symbolem symbol modernisté. V dolní části Paseo de Gracia mezi Calle Aragó a Calle Consell de Cent je "Manzana de la Discordia" nebo "jablko sváru". Je to soubor pěti budov vytvořených pěti různými architekty. La Pedrera patřily k Gaudího posledním stavebním pracím

 

Calle Provence, 261-265
Nejbližší stanice metra: L2 / L3 Diagonal; L2 / L3 / L4 Passeig de Gracia nebo
stanice Ferrocarrils Provence
Zkontrolujte si otevírací hodiny

 

Věděli jste ...?
Rodina Barcelona Milá pověřila Gaudí postavit nový domov Casa Mila, který se stal známým jako La Pedrera. Je vyroben převážně z kamene "lomu". V dnešní době je to turistické místo. V minulosti byl zesměšňován kvůli jeho průkopnickou modernímu tvaru.

S dětmi!

Doporučujeme Vám projít se po Paseo de Gracia, La Pedrera. Ulice jsou zdobeny komfortními lavičkami a velkými stromy. Jedna z nejcharakterističtějších rysů La Pedrera se nachází na střeše. Komíny vypadající jako hlavy zkamenělých bojovníků.

 

Tipy
Je to turisticky navštěvované místo. V případě zájmu se můžete najíst v některé z příjemných restaurací, které se tam nacházejí.

 

 

3. Las Ramblas a Boqueria Market

 

Ramblas Barcelona začíná na Plaza Catalunya a sahá až směrem k moři. Je to ulice, která nikdy nespí. Je stále plná lidí a je také hranicí, která odděluje dvě osady: Raval a gotickou čtvrť. V katalánskou je trh Boqueria je ve městě nejnavštěvovanější a největší s více než 300 stánky. Je tam velmi široký výběr jídel, čerstvé, místní a exotické produkty.

 

La Rambla, 9
Nejbližší stanice metra: L3 Liceu
Zkontrolujte si otevírací hodiny.

 

Věděli jste ...?
Je to jedna z nejpopulárnějších ulic a je rozhodně srdcem města. Je rozděleno do pěti sekcí: Rambla de Canaletas, Rambla de los Estudios, Rambla de las Flores, Rambla de los Capuchinos a Rambla de Santa Mónica.

S dětmi!
Nejlepším řešením je vzít děti a projít se s nimi po Ramblas. Můžete si zde prohlédnout všechny pouliční stánky, ve kterých se prodávají květiny, zmrzlina, obrazy a také si projít slavný trh Boqueria. Na těchto místech můžete vidět množství barev, chutí, dozvědět se o místní kultuře. Jako třešničku na dortu Vám doporučujeme projít se ulicí Las Ramblas tak dlouho, dokud se nedostanete k soše Columbus.

 

Tipy
Jde o velmi rušnou ulici a ačkoli to je velmi bezpečné místo, stále byste měli být ve střehu a hlídat si vaši zavazadla.

 

 

4. Barceloneta

 

Barceloneta je nejstarší rybářská čtvrť s výhledem na moře. Rozkládá se od hotelu W a pokračuje až do "Mapfre Towers". Je to v centru města, kde můžete cítit středomořského ducha a těšit se na dobré jídlo tapas nebo čerstvé ryby.

 

Věděli jste ...?
Zábavná hra - hledá se Clock Tower, která je ukryta v blízkosti Paseo Joan de Borbo.

S dětmi!
Kombinace: stará čtvrť a pláž je ideální pro ty nejmenší. Nábřeží je jedním z oblastí ve městě, kde se sportuje, jezdí na kole, běhá a pod. Je to místo, kde si můžete odpočinout, zda zchladit si nohy.

 

Tipy
K dispozici jsou typické plážové bary, kde můžete zajít na drink, zatímco se děti mohou hrát v písku. Pokud máte rádi ryby, najděte si malý bar a vychutnejte si tyto plody moře. Také byste si měli pořídit nějaké hračky na pláž, věci na koupání ale i něco proti slunečnímu záření.

 

 

5. Ciutadella Park a Arc de Triomf

 

Ciutadella Park se nachází v okrese Ciutat Vella a je jedním z největších ve městě. Má mnoho skrytých zákoutí. Je zde slavná socha Josep Llimona, který je známý jako El Desconsol (Žal), velký skleník a Parlament Katalánska. Z jednoho východu parku se dostanete přímo na Triumfální oblouk, který byl postaven v roce 1888 na počest expozice univerzálie.

 

Paseo de Picasso, 21
Nejbližší stanice metra: L4 Ciutadella a L1 Arc de Triomf
Zkontrolujte si otevírací hodiny.

 

Věděli jste ...?
Od roku 1907 se v Ciutadella nachází obří mamut, který je výrobna z kamene. Mamut byl součástí kulturního a rekreačního projektu, který má zdobit park v životní velikosti kamenné postavy zvířat a dinosaurů, které v minulosti obývali Katalánsko. Smrtí umělce Norberta fontů se tento projekt navždy zastavil.

S dětmi!
Je to jeden z nejvíce navštěvovaných parků ve městě, protože je tu nekonečně mnoho věcí, které zde můžete dělat. Je zde velmi mnoho zeleně. V Barcelona Zoo, si můžete pronajmout malý člun a veslovat na jezeře mezi labutěmi a kachnami.

 

 

6. Montjuïc

Z náměstí Plaza España , na úpatí hory, můžete vidět velmi mnoho. Palác, Národní Muzeum umění Katalánska a kouzelnou fontánu, kde se konají světelné a vodní show. Je to mezi dvěma věžemi Avenida Maria Cristina. V zadní části je botanická zahrada, která obsahuje asi 1500 druhů rostlin. Je zde i hrad - bývalá vojenská pevnost, která hrála důležitou roli v historii Barcelony.

 

Věděli jste ...?
Zábavní park se nachází v Montjuic. Byla postavený v roce 1966, a byl navržen tak, aby se mohl využívat dalších 30 let.

S dětmi!
Dobrodružství s dětmi můžete zažít i na lanovce. Dobrým nápadem je udělat si také piknik v zahradách Joana Bross.

 

 

7. Joan Miró Park

 

Velmi blízko parku Joan Miró je Avenida del Parallel. Je tak pojmenována proto, že leží paralelně s linii zeměpisné šířky - kde do roku 1970 bývalo mnoho divadel a kabaretů. Paralelně je to tak daleko, jako Plaza España, jedno z největších náměstí v zemi, které bylo postaveno na světové výstavě v roce 1929, na úpatí Montjuïc. Mezi Plaza España a parkem se nachází neobvyklé Las Arenas - nákupní centrum, které zachovává původní strukturu staré aréně.

 

Nejbližší stanice metra: L3 Tarragona nebo L1 / L3 Pl. Espanya
Zkontrolujte si otevírací hodiny.

 

Věděli jste ...?
Mujer y Pajaro je velká socha s výhledem na park Joana Miró. Je považována za Miró styl hlavně kvůli jeho barvám: modré, červené, žluté a zelené.

 

S dětmi!
Park je místo, kde rodiče a děti mohou najít překvapení na každém místě. Je tu spousta zeleně a park má širokou škálu možnosti. Je ideální na různé dětské hry.

 

 

8. Horta Labyrinth Park

 

Park Labyrint se nachází v okrese Horta-Guinardó severně od Barcelony. Je obklopen kopci a lesy. Byla to poslední čtvrť, která se připojila do města v Barceloně v roce 1904.

 

Paseo dels Castanyers, 1
Nejbližší stanice metra: L3 Mundet
Zkontrolujte si otevírací hodiny a ceny.

 

Věděli jste ...?
Horta Park je nejstarší zahradou. Nachází se na starém statku, velmi blízko Collserola, kde byla natočena jedna z filmových scén. Park se skládá z několika zahrad v různých stylech. Je známý jako bludiště, které zabírá centrální část parku. V roce 1808 byl slavnostně otevřen, přestože jeho dveře nebyly otevřeny pro veřejnost až od roku 1971.

S Det mi !
Jedná se o unikátní park, kde můžete strávit s rodinou svůj čas. Je to magické místo, kde rodiče mohou pustit své děti do bludiště romantiky. Nezapomeňte si přečíst nápis, který můžete vidět při vstupu do bludiště:
"Entra, saldrás sin rodeo,
el Laberinto es sencillo,
ale es Menesterol el ovillo
que dio Ariadna TESE".

 

Tipy
Pokud se vydáte na toto místo, nezapomeňte si ověřit, zda není zavřené kvůli údržbě.

 

9. Parc Güell

Parc Güell to je další ikona města Barcelona, ​​kterou vytvořil jeho milovaný architekt Gaudí . Toto je dokonalý příklad "Trencadis" techniky v Moderní mozaice vytvořené s keramickými fragmenty. Kolony, lavičky, stropy a slavná ještěrka jsou pokryty malými kousky barevné keramiky, inspirované přírodními prvky z celého světa.

Calle Olot, s / n
Nejbližší stanice metra: L3- Vallcarca
Zkontrolujte si otevírací hodiny a ceny.

 

Věděli jste ...?
Eusebi Guelati, byl pověřen šlechtic, který navrhoval Garden City. Nakonec se rozhodlo, že se to využije jako veřejný park a byl otevřen až v roce 1926. V roce 1984 se ocitl na seznamu památek UNESCO jako světové ultúrne dědictví UNESCO.

S dětmi!
Obrovský park můžete navštívit i s dětmi. Najdete zde různé tvary či barvy. Fountai má tvar velké ještěrky na níž se nachází několik tisíc barev. Tato oblast má dětská hřiště a je zde i prostor určený na procházky se psem.

 

Tipy
Park se nachází na kopci Karmel. Dostat se tam po schodech by mohlo být dost únavně, proto je dobré využít eskalátory nebo jet autobusem L24, L32, L96 a H6.


 

10. Collserola a Tibidabo

Najdete zde slavný zábavní park s názvem Tibidabo . Zábava je zde zaručena. Spain 's je nejstarší zábavní park, který je stále v provozu. Je třetí nejstarší v Evropě a jedním z nejstarších na světě. Pokud se chystáte na jízdu s dětmi na velké kolo nebo legendární Red Plane, může to být pro Vás opravdu velký zážitek.

 

Tibidabo Amusement Park. Plaza Tibidabo, 3 až 4
Zkontrolujte otevírací hodiny a ceny.

Věděli jste ...?

Je to nejvyšší bod v Barceloně, leží 512 m nad mořem. Na Collserola je chrám Nejsvětějšího Srdce Ježíšova. Je to velký kostel s obrovskou Ježíšovou postavou, která má otevřenou náruč. Chrám a Collserola jsou orientačními body, které jsou viditelné téměř z každého místa Barcelony.


 

S dětmi
Strávit celý den v parku přinese dětem kouzelný zážitek. Využít můžete i modrou tramvaj, která jezdí od Plaza Kennedyaž po Avenida Tibidabo.

 

Tipy
Jelikož parkování by mohlo být pro Vás trochu komplikované, doporučujeme Vám využít veřejnou dopravu.

 

 

Video: Máte pocit, že chcete jít ven? - Barcelona s dětmi

 

Customer reviews1

avatar
martinlk

Krásne spracované pamiatky v Barcelone. Chystám sa tam na výlet.

...

Napsat recenzi
Do formulára vložte své osobní údaje a napište svou recenzi aby ste pomohli ostatním zákazníkum.

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit