VELKÝ JARNÍ VÝPRODEJ -  produkty za skvělé ceny

 Více informací naleznete zde >>  Akce trvá ještě:  

Kategorie
 
 
 
 
 

Nový román Původ od Dana Browna našel odpověď na základní otázky

 

Dan Brown patří momentálně mezi jednoho z nejznámějších a nejprodávanějších autorů současné literatury . Proslavil se až svojí čtvrtou knihou, Da Vinciho kód , která se stala bestsellerem a zavrtala jeho jméno do povědomí nejen čtenářům, ale i poloviny světa.

Kromě toho, že mnozí jeho díla milují, najdou se i kritici, pro které je Brown noční můra, která je v noci budí ze spánku svými názory a hlavně psaním. Geoffrey Pullum se vyjádřil na Brownovy psaní, že "není pouze špatné; je překvapivě, nemotorně, bezmyšlenkovitě, téměř vynalézavě špatné . "

 

 

V každém případě, Dan Brown vzbudil zájem většiny populace této planety. Jeho kontroverzní romány v nás vyvolaly pochybnosti, donutili nás ptát se otázky, které jsme se dosud možná báli vyslovit nahlas. Brownovy díla nám odhalují naši kulturu, historické momenty, dávají nám prostor přemýšlet a snažit se rozluštit spolu s jeho postavami šifry a hádanky týkající se reálného světa, v němž žijeme. Rovněž se mu daří zasvítit světlo do nejtemnějších koutů křesťanské víry (která samozřejmě patří mezi Brownových největších kritiků) a nutí nás vážně se zamyslet nad velkými otázkami lidstva.

Na jeho příbězích je však i něco uklidňující - a to právě to, že všechno špatné a aktuální, co se na Zemi děje, dokáže záměrně přetvořit do řešitelných tvarů. A díky tomu máme najednou pocit, že všechno dává smysl.

 

Pokud jste po Brownových knihách měli hlavu plnou otázek, v jeho novém díle Původ (anglický originál  Origin ) se můžete klidně začít ptát další.

 

Jaké otázky zodpoví nová kniha Původ ?

Harvardský profesor symboliky a náboženské ikonológie Robert Langdon se na pulty knihkupectví vrací už v pátém románu, který vyvolává snad ještě větší rozruch než všechny předchozí.

Edmond Kirsch, jeden z prvních Langdonových studentů na univerzitě, se chystá před celým světem odhalit průlomový objev. Objev, který odpoví na dvě základní otázky lidské existence: Odkud pocházíme? Kam směřujeme?

 

Je jasné, že toto zjištění otřese základy, na kterých stojí naše civilizace, roztrhá na kusy náboženství a pravděpodobně změní absolutně všechno. A možná právě proto se kdosi rozhodne, že mu tento plán překazí za každou cenu a zastřelí ho během jeho prezentace. Je na Langdonovi, aby atentátníka našel a dokončil zodpovězení dvou základních otázek, které Kirsch bohužel nestihl.

Brown se rovněž snaží ve svém novém románu Původ poukázat na to, že falešné zprávy mají nyní stejnou váhu jako ty skutečné a že ne všechno, čím nás krmí média a internet, na kterých jsme v moderní době tak očividně závislí, je pravdivé. Díky tomu, že popisuje aktuální události, je celý děj knihy o mnoho současnější. Píše o obecných obavách, otázkách a myšlenkách lidstva, což dodává příběhu jistou dávku přesvědčivosti.

 

Kniha Původ by rozhodně neměla chybět v knihovně žádného Brownova fanouška , ale rovněž každý, kdo má ještě pochybnosti, by jí měl dát šanci. Zažijete příjemné a zábavné čtení, při kterém za vás budou na chvíli přemýšlet postavy a na závěr můžete být spokojen sami se sebou, protože jste se stali součástí nápravy jedné obrovské záhady.

 

Customer reviews0

Napsat recenzi
Do formulára vložte své osobní údaje a napište svou recenzi aby ste pomohli ostatním zákazníkum.

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit