Jak vybrat dětské hračky, které nejen zabaví, ale i naučí

VELKÝ JARNÍ VÝPRODEJ -  produkty za skvělé ceny

 Více informací naleznete zde >>  Akce trvá ještě:  

Kategorie
 
 
 
 
 

Jak vybrat dětské hračky, které nejen zabaví, ale i naučí

 

Vaší nejdůležitější povinností, když jste byli dětmi, bylo hraní . A vaší největší starostí bylo to, abyste měli s čím hrát .

Hračky jste potřebovali a rodiče byli na to, aby vám je pořídili. Tehdy jste ještě nechápali, jaké bylo pro ně obtížné vybrat ty hračky , které se vám budou líbit a které s pláčem v amoku nehodíte na zem.

Nyní jste i vy rodiče, ve stejné situaci jako oni před tolika lety. Hledáte hračky , které si vaše děti oblíbí a které nezůstanou zapomenuté a ukryté v zákoutích jejich pokoje jen proto, že jsou příliš dívčí nebo chlapecké, příliš staromódně nebo prostě nudné.

Proto je při koupi hraček důležité vybírat podle toho, jaké chtějí vaše děti a ne podle toho, jaké se líbí vám.

 


 

Jak zjistit, která hračka je ta nejlepší pro vaše dítě?

 

Máte pouze dvě možnosti. Pozorujte, jaké jsou nejoblíbenější aktivity vašeho dítěte, do jaké míry mají vyvinutou motoriku, jaké seriály a filmy dívají. A ptejte se jich. Děti zbožňují otázky a rovněž na ně velmi rady odpovídají, proto určitě nebude těžké dozvědět se, jaká hračka by jim udělala největší radost.

 

 

Nelze však přijít do prvního obchodu a koupit to, co si vyžádají. Jste přece rodiče. A protože děti si nedělají starosti, vy si je musíte dělat za ně.

Při koupi hraček byste měli zvažovat několik faktorů, přičemž o téma a schválení vzhledu hračky by měly postarat jen a jen ti nejmenší. Hračky jsou rozděleny do věkových kategorií a mají na to své dobré důvody. Dbejte na to, abyste vybírali hračky , které jsou určeny pro vaše děti - ty pro menších mohou starším připadat nudné a ty pro starší by zase mohly menším při hraní způsobit úraz.

 

Bezpečnost se stane prioritou každého rodiče při všem, co svým dětem od narození kupuje - a není to jinak ani při hračkách . S nimi vaše ratolesti stráví nejvíce času pod vaším dozorem, ale i o samotě. Proto je důležité nepřehlížet tento fakt když hračku vybíráte a kupujete.

V obchodech najdete obrovské množství hraček , které dokáží vaše děti hodně naučit a potrápit jejich hlavičku, dokonce jsou několik zaměřené na získání a vylepšení dovedností. No nepodceňujte ani klasické panenky a autíčka . I takové jednoduché hračky pomohou vašim nejmenším rozvíjet svou fantazii a otevřou dveře několika přátelstvím.

Rovněž nezapomínejte na fakt, že mezi vámi a vašimi dětmi je věkový rozdíl minimálně jedna generace. Hračky , s nimiž jste se hráli jako malí a které jste zbožňovali, možná nebudou pro vaše dítě tak zajímavé, jak byly pro vás.

 

Hračky podle věku Hračky pro chlapce Hračky pro děvčata

 

 

Vybírejte hračky , které podporují rozvoj dovedností

 

Hraní není jen o zábavě, i když na první pohled se to tak zdá. Hračky ovlivňují několik dovedností, které se vaše děti mohou naučit a vylepšit si je. Vybírejte hračky , které budou podporovat jejich představivost a možnost vyzkoušet si každodenní situace na vlastní kůži (například hra na restauraci, obchod, poštu ).

 

Hračky, při kterých děti používají malé objekty (například Lego , kostky , puzzle , skládací sety ), zase pomáhají vyvinout kontrolu nad svaly a lépe chápou spojitost mezi tím, co vidí očima a co cítí rukama. Takové hračky naučí o vzájemných vztazích mezi objekty a jsou nezbytné pro porozumění matematiky a vědy.

 

V dnešní době je také velmi důležité vybírat hračky , které vedou vašich mrňousů k pohybu (například kola , koloběžky , skákadla, míče, lezecké konstrukce, švihadla, tunely ) a bonusem při takových hračkách je to, že tráví čas se svými vrstevníky a zlepšují se v sociální interakci s kamarády.

 

 

Kreativní hračky y zaměřené na umění (například soupravy pro modelování , plastelína , soupravy na šití, malování prsty ) podporují u dětí sebevyjádření a chápání a používání symboliky, a v neposlední řadě i rozvíjí jemnou motoriku.

 

Karetní a stolní hry nejsou jen záležitost na rodinné večery a trávení času s kamarády. Pomáhají rozvíjet dovednosti plánování strategií a posloupnosti, učí důležitosti spolupráce a porozumění pravidlům.

O to větší bude jejich nadšení z toho, když je budou moci využít ve škole a na učení.

 

Stavebnice Kreativní a výtvarné hračky Spoločenské hry a hrací karty
 

Customer reviews0

Napsat recenzi
Do formulára vložte své osobní údaje a napište svou recenzi aby ste pomohli ostatním zákazníkum.

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit