Dřevěné hračky jsou nesmrtelné. Má kreativita dřevěných hraček vůbec hranice?

VELKÝ JARNÍ VÝPRODEJ -  produkty za skvělé ceny

 Více informací naleznete zde >>  Akce trvá ještě:  

Kategorie
 
 
 
 
 

Dřevěné hračky jsou nesmrtelné. Má kreativita dřevěných hraček vůbec hranice?

 

Dřevo nás bezprostředně spojuje s přírodou. Zdá se, že děti tomu rozumí lépe než kdokoliv jiný. Dřevěné hračky nikdy nevyšly z módy a zůstávají hlavním zdrojem zábavy po celém světě. Tímto se řídí i výrobci dnešních dřevěných hraček.

V současnosti se dřevěné hračky opět těší velkému zájmu, ne jen proto, že rodiče si při výběru hraček pro své děti vzpomínají na své dětství. Obecně se vracejí k tradičním hračkám, aby vyvážily poměr mezi moderními hračkami a hračkami digitálního světa. Vzpomínáte si na hračky vašeho dětství? Podívejte se s námi na několik hraček ze dřeva, které svou kreativitou a barevností získávají stále více srdcí dětí a jejich rodičů v České republice.


 

Co najdete v článku o dřevěných hračkách

  • Sedm hlavních výhod dřevěných hraček pro děti
  • Dřevěné hračky jako vítězové Instagramových závodů
  • Poznejte hračky, které vzdělávají, zlepšují soustředěnost a baví zároveň
  • Zážitky přímo ze skandinávských lesů se značkou Kids Concept
  • Fascinující kreativita s pastelovými barvami od Little Dutch

 

 

Kids Concept - Zažijte dobrodružství přímo ze skandinávských lesů

Tato švédská značka při navrhování produktů dohlíží hlavně na kritéria, která odpovídají potřebám dětí. Povzbuzují nejmenší, aby si hrály, učili a zlepšovali své motorické schopnosti a fantazii. Hračky musí být bezpečné a funkční a musí splňovat vysoké standardy kvality dětských požadavků. Jednoduchý nákres na papíře je obvykle to, kde návrháři z Kids Concept začínají. Ve firmě která má smysl pro detail se pracuje s několika různými materiály, kombinujícími textury a barvy. Fantazii se meze nekladou a tak si na své přijdou chlapci i holčičky v různých věkových kategoriích. A nepochybně si své dětské touhy splní i rodiče.

 

Little Dutch - Svět pastelových barev, který si zamilujete

Holandská značka Little Dutch vyrábí pestrobarevné doplňky do dětského pokoje, které spolu nádherně ladí a především se vašim nejmenším postarají o množství zábavy při hře a poznávání světa. Stylové dřevěné stavebnice, rozmanité druhy skládaček, dřevěné autíčka a vláčky. Dětské hudební nástroje i chrastítka rozvinou motoriku, logiku a smysly děťátka a ti nejmenší si zase mohou odpočinout nebo se vyřádit na plyšové dece s hrazdičkou. Nechte se zlákat kvalitou a stylem dětských hraček. Ani Little Dutch nezahálí kreativitou a nabízí dřevěné hračky, které vyrážejí dech nejen dětem. Často jsou to samotní rodiče, kteří neodolají jako první. A my se jim vůbec nedivíme. S touto značkou se rozhodně nebudete nudit.

 

 

Dřevěné hračky vítězí v Instagramových závodech

 

Trendy jsou jednoduše trendy. Na internetu dnes najdete doslova všechno. Internet je v současnosti silným reklamním nástrojem a využívají ho všichni, kteří chtějí poukázat na kvalitu a funkčnost daných produktů. Neunikl tomu ani svět hraček. Je možné vidět jako je Instagram zahlcen krásnými hračkami. Značka Little Dutch je tak zajímavá a fascinující, že každá maminka má hned chuť se pochlubit. Proto si lidé tyto hračky s velkým zájmů fotí, vytvářejí krásné kulisy pro fotografie a hromadně označují tuto značku. Vznikají tak krásné pamětní fotografie k různým důležitým událostem dětiček. Hračky značky Kids Concept nezaostávají a doplňují tento dobrodružný svět dřevěných hraček.

 

 

Sedm hlavních výhod dřevěných hraček pro děti

 

Dřevěné hračky jsou šetrné k životnímu prostředí

Dřevěné hračky vyrobené z certifikovaného dřeva jsou samozřejmě mnohem ekologičtější možností než plastové hračky. Jsou jako organická obnovitelná látka biologicky rozložitelné a dají se recyklovat. Dřevěné hračky jsou přímým spojením dětí s přírodním světem.

 

Hračky, které vzdělávají

V roce 1976 si psycholog Dr. Lawrence Mestyanek všiml nedostatek vzdělávacích hraček pro děti a kojence, které trpěly poruchami učení. Snažil se to změnit vytvořením několika speciálních dřevěných hraček ve své garáži. Už nejeden rodič poznal kouzlo takových hraček.

Hračky jsou zaměřeny na rozvíjení jemné motoriky rukou, manuálních dovedností, rozeznávání tvarů a barev, sluchové a zrakové vnímání, počítání, rozšiřování slovní zásoby a představivosti. Najdete mezi nimi skládačky, hračky vhodné pro zkoumání a experimentování přírody, navlékání korálků, puzzle a různé společenské hry. Vyžadují velké soustředění a koncentraci, ale i tak jsou to stále hry, určené dětem, ale i dospělým, se kterými zažijete množství zábavy a budete trávit čas společně.

 

Lepší soustředěnost

Práce s přírodním materiálem usnadňuje myšlení a tělo je připraveno zvládnout i těžší práci. Pracovníci mohou myslet a učit se lépe a kreativněji v prostorách s dřevem a jinými biofilními prvky. Takže představte si, jak prospěšně musí dřevo působit i na vaše děťátko při hraní se. Dopřejte mu tento pocit a ať je hra pro něj uklidňujícím zážitkem

 

Trvanlivost a dlouhověkost

Je nepochybné, že hračky od svých malých majitelů dostávají často zabrat. Děti nimi házejí, perou se s nimi nebo je častokrát namočí ve vodě. Plastové hračky mohou být křehké a snadno se zlomit. Také různé digitální prvky nemusí mít dlouhou životnost. No dřevo vydrží i několik generací a tak se nejednou můžete těšit z toho, že hračku, kterou kdysi měl váš otec a po něm vy, má nyní váš potomek.

 

Neocenitelná představivost

Neúprosný pokrok v technologii zajistil, že dnes jsou hračky plné zvonků, píšťalek, pípnutí, obrazovek, zvuků, barev atd. Ale často je jednoduchost nejlepší a méně je ve skutečnosti více. Dřevěné hračky nabízejí dětem jakoby prázdnou tabuli, na níž mohou promítnout všechnu divokost a extravaganci svých rostoucích fantazií. Kreativita dítěte dokáže i s tou nejjednodušší věcí zázraky.

 

Podporují sociální interakci

Hraní počítačových her, i když je jejich rozsah stále oslnivější a rozsáhlejší, může být pro děti často jen osamělou aktivitou. Dřevěné hračky mohou podporovat interakci s ostatními dětmi a podporovat sdílení a týmovou práci. Dřevěné hračky, přirozeně bez jakékoliv možnosti zvuku nebo interakce samy o sobě, umožňují dětem dodávat vlastní hlasy a zvukové efekty ve spolupráci mezi sebou.

Některé moderní hračky se svými elektronickými a interaktivními schopnostmi „dělají vše“ pro dítě. Mezitím jednoduchost dřeva umožňuje hraní rolí a budování světa (vytváření imaginárních komunit a měst atd.). Čehož výsledkem může být i prostorové a sociální povědomí.

 

Bezpečnost

Je všeobecně známo, že plastové hračky, zejména ty levnější, se mohou snadno zlomit a potenciálně zanechat ostré hrany a malé části, které mohou dítěti ublížit - zejména pokud jsou ve věku, kdy se vše, na co narazí, dostane do úst. Dřevo je tak v porovnání s plastem silné a robustní, přináší tak menší riziko. Dřevěné hračky jsou nejen bezpečnější než plastové hračky, ale dřevo jako materiál může být přínosem pro zdraví a pohodu dítěte.

Dřevěné hračky taky mohou dítěti pomoci při fyzickém, duševním a emocionálním rozvoji. S neustále se rozšiřujícím sortimentem dřevěných hraček, které jsou dnes k dispozici, mohou děti a rodiče objevovat společně jedno velké dobrodružství za druhým.

 

 

Customer reviews0

Napsat recenzi
Do formulára vložte své osobní údaje a napište svou recenzi aby ste pomohli ostatním zákazníkum.

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit