VELKÝ JARNÍ VÝPRODEJ -  produkty za skvělé ceny

 Více informací naleznete zde >>  Akce trvá ještě:  

Kategorie
 
 
 
 
 

Autosedačky pro všechny důležité momenty růstu vašich dětí


 

Autosedačky jsou neodmyslitelnou součástí základní výbavy pro každé dítě. A jako dobrý a starostlivý rodič, i vy jistě chcete pro své ratolesti jen to nejlepší. Jak však vybrat autosedačku, která je kvalitní, bezpečná a pohodlná zároveň, a ještě k tomu všemu i skvěle vypadá?

 

 

 

Co je při koupi autosedačky nejdůležitější?

 

Nejzákladnější a nejdůležitější vlastností autosedačky je její bezpečnost, protože správné autosedačky zachraňují životy. V obchodech se aktuálně setkáte s autosedačkami se dvěma evropskými normami, přičemž norma ECE R129 (nebo jinak známější pod názvem i-Size) je novější a postupně nahrazuje autosedačky se starší normou ECE R44.

 

 

Nejpodstatnějším rozdílem v těchto dvou normách je to, že při starší jsou autosedačky odstupňovány podle hmotnosti, v té novější zase podle výšky. K zavedení nové normy i-Size vedly crash testy, díky kterým jsou autosedačky s tímto označením ještě bezpečnější a chrání děti při autonehodách z více směrů.

 

 

 

 

Při využívání autosedaček však nezapomeňte na tato bezpečnostní pravidla:

- používání autosedačky nebo podsedáku je povinné do výšky 150 centimetrů

- dítě musí být připoutáno v autosedačce v protisměru jízdy do 15 měsíců (podle nové normy i-Size)

- je důležité dbát na to, aby bylo sedadlo přizpůsobené výšce dítěte, takže hlava nesmí být položena výše než opěrka

 

 

Kategorie 0-13 kg

 

Dětské autosedačky v kategorii 0-13 kg (skupiny 0 a 0+) jsou určeny pro ty nejmenší dětičky od jejich narození až po váhový limit a v obchodech se můžete setkat i s pojmenováním vajíčko. Tyto autosedačky jsou lehké a pohodlné a mnohdy bývají součástí kočárkového setu, takže pomocí adaptérů se dají nakliknout na konstrukci kočárku a splňují tak dvojí funkci - funkci autosedačky a vaničky na kočárek. Autosedačky v kategorii 0-13 kg nemají v sobě zabudovaný Isofix, dá se však zakoupit samostatně pro tento typ.

 

Je důležité, aby se hmotnostní omezení při autosedačkách dodržovalo, protože překročení může vést k úrazu.

 

Kategorie 0-18 kg

 

Dětské autosedačky v kategorii 0-18 kg (skupiny 0 a 1) se dají rovněž využívat od narození, ale jejich přidanou hodnotou je to, že se dají využít do vyšší hmotnosti. Kdy je však nejlepší přejít ze skupiny 0 do skupiny 1? Když se vaše děťátko naučí sedět bez opory, můžete přejít do druhé skupiny, přičemž autosedačku lze využívat tak dlouho, dokud hlava vašeho dítěte nezačne prorůstat přes horní okraj.

 

 

 

Kategorie 0-25 kg

 

Dětské autosedačky v kategorii 0-25 kg (skupiny 0, 1 a 2) se dají stejně využívat od narození a jsou přizpůsobeny tak, že rostou s vaším prckem přibližně do 5 let. Součástí autosedaček z této kategorie jsou vložky pro novorozence, které slouží k jejich pohodlnou přepravu, a později se dají bez problémů vyjmout, když vaše děťátko povyroste. Autosedačky jsou vybaveny opěrkou hlavy, bezpečnostními pásy a jsou nastavitelné do několika poloh, takže při dlouhých cestách si může vaše dítě udělat pohodlí.

 

 

Kategorie 9-36 kg

 

Dětské autosedačky v kategorii 9-36 kg (skupiny 1, 2 a 3) jsou určeny pro děti přibližně od 9 měsíců do 12 let, takže plní svou funkci až do momentu, kdy autosedačku vaše dítě už nebude potřebovat. Autosedačky z této kategorie jsou konvertibilní a velmi dobře se přizpůsobují růstu vašich mrňousů. Do 18 kg dítě připoutavejte pásy na autosedačce, později už můžete na to využít bezpečnostní pásy auta. Zádovou opěrku autosedačky lze po určitém věku pro větší pohodlí odmontovat a spodní část vám tak poslouží jako podsedák.

 

 

 

Kategorie i-Size do 105 cm

 

Dětské autosedačky v této kategorii jsou vyrobeny na základě nové evropské normy, ve které je třeba orientovat se výškou vašeho prcka. Jsou určeny pro děti od narození až do výšky 105 cm, což je přibližně do 4 let. Výhodou těchto autosedaček je to, že jsou automaticky vybaveny systémem Isofix, takže k nim nemusíte dokupovat samostatnou základnu. Upozorňujeme však, že pokud máte starší auto bez Isofixu, autosedačky i-Size do nich není možné umístit.

 

 

Další váhové kategorie

Dětské autosedačky ještě rozdělujeme do tří kategorií, které se od sebe liší v hmotnostním rozmezí.

 

Kategórie 9-18 kg

 

Autosedačky v kategorii 9-18 kg (skupina 1) jsou určeny pro děti od 9 měsíců do 4 let a do auta se umisťují ve směru jízdy. Jsou vybaveny polohovací opěrkou hlavy a většina modelů má možnost nastavení do více poloh. V autě je dítě třeba připoutat ještě pásy autosedačky.

 

 

 

 Kategórie 9-25 kgKategórie 15-36 kg

 

 

Autosedačky v kategorii 9-25 kg (skupiny 1 a 2) jsou rovněž určeny pro děti od 9 měsíců, ale vaši prckové je mohou využívat až do 5 let.

 

Autosedačky v kategorii 15-36 kg (skupiny 2 a 3) jsou určeny pro děti přibližně od 4 let až do momentu, dokud nepřesáhnou 150 cm nebo 36 kg, takže s vašimi dětmi vydrží až do chvíle, dokud nebudou moci v autě jezdit bez potřeby využívání autosedačky.

 

 

 

Při koupi dětské autosedačky doporučujeme podívat se po ověřených a kvalitních značkách, které se dlouhodobě věnují výrobě bezpečných autosedaček, jako například Casualplay, Play, Britax Römer, Avionaut, BeSafe, Joie, Nuna, Kinderkraft, Maxi-Cosi, Nania, Chicco, Cam nebo Mima.

 

 

Customer reviews0

Napsat recenzi
Do formulára vložte své osobní údaje a napište svou recenzi aby ste pomohli ostatním zákazníkum.

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit